Reker fra Lyngenfjord skal ha en frisk smak, en fast og spenstig konsistens og en naturlig rød farge. Sen vekst i kaldt arktisk vann gir rekene en smak av sødme og en svak saltsmak som er særegen for reker fra Nord-Norge. Kjennetegn på god kvalitet på ferske skallreker er at de har en frisk lukt av sjø og er estetisk tiltalende. I tillegg har de har spyd og følehår i god behold, hvilket ikke er tilfelle med skallreker som har vært frosset. Ferske reker er et følsomt produkt så det er ekstremt viktig å ha en ubrutt kjølekjede slik at kvaliteten ikke forringes.
Lyngenfjord får du enten som skallreker, håndpillede reker, maskinpillede reker eller råreker.
Lyngenfjord håndpillede reker består av de aller beste rekene fra fjordene i Nord-Norge og Barentshavet. Rekene pilles for hånd ved vår fabrikk i Lyngen i Troms. Deretter legges de i en lake som bevarer den naturlige smaken, samtidig som den gir holdbarhet i inntil 8 uker. Dette resulterer i et kortreist nisjeprodukt av høy kvalitet.
Lyngenfjord håndpillede reker fikk i 2019 tildelt Spesialitet-merket, et offisielt merke for norsk lokalmat i særklasse.
Forpakningsstørrelse: 170 g, 380 g og 1500 g
Våre ferske skallreker fiskes fra Bodø i sør til Varanger i Nord, samt Svalbard. Rekene vurderes ut fra strenge kvalitetskrav, der rekene skal ha en frisk smak, en fast og spenstig konsistens og en naturlig rød farge.
Ferske skallreker leveres daglig av lokale rekebåter og sendes i 15 kilos kartonger til kvalitetsbevisste kunder
Vi tilbyr kvalitetsreker i alle årets 12 måneder. Vår standard størrelse er 90-120 reker per kilo. I sesongen april til oktober tilbyr vi også ekstra store reker.
Lyngenfjord RAW er feske, rå reker med en naturlig rødfarge og sødme. Sammen med en dyp umamismak byr produktet på en gastronomisk opplevelse. Produktet rettes først og fremst mot restaurantmarkedet.
Rekene legges i lake for å ivareta ferskhet, smak og tilgjengelighet på en best mulig måte.
Ferske skallreker som pakkes i MAP (modifisert atmosfære) får en lengre holdbarhet enn reker som ligger i vanlige forpakninger. Pakkemetoden gjør også at man får en helt tett forpakning som gjør det er enkelt å transportere.
Forpakningsstørrelse: 2 kg, 3 kg og 4 kg
Lyngenfjord maskinpillede reker produseres ukentlig på ferske reker fra fjordene i Nord-Norge. Rekene maskinpilles og legges i lake slik at kvalitet og smak bevares. I dag er vi én av bare to fabrikker som produserer maskinpillede reker på ferske reker. Rekene kan oppbevares inntil 8 uker. Våre maskinpillede reker passer utmerket til rekesalater og rekesmørbrød.
Forpakningsstørrelse: 1,5 kg og 6,5 kg. Fås også i ulike MAP-pakninger.